Thursday 19 May 2011

május 19

Átmenetileg föladtam a biztosítóval. Eddig még nem sikerült felfogniuk a legalapvetőbb problémát miszerint az autó és a tulaj változatlan, csupan néhány paraméter változot, a rendszám és a forgalmi (köszönhető az átírásnak). Addid addig próbálja az ember elmagyarázni a végén már úgy érzem akár helyet is cserléhetnék, én jobban értek hozzá. De ez manapság már mindenütt így van, szinte. A praktikerbe talál valamit az ember, elolvassa mi van a dobozon, még szeretne megtudni mást is, megkérdez egy dolgozót, az zavartan elolvassa mi van a dobozon majd nagy szemekkel elmeséli.

Inkább a fejem vakargatom. Sőt már mindenki a fejét vakargatja. Pedig megoldódott egy történet ami fejvakarásra késztetett minket. Délelött Ernest hajában fedeztünk fel lakókat, hamar rájöttünk akkor valószínüleg a másiknak gyereknek is van. (akinek a gyereke a Lilivel jár egy osztályba, jobb ha tudjatok) Körberohantam a gyógyszertárakat hátha valahol van fésű. Valahol volt, meg kencefice. Meghaltak mind. Remélhetőleg. Jennel órákat kurkásztuk ma egymást. Úgy tűnik az agyunk még mindig úgy van huzalozva hogyha valaki turkál a hajunkban akkor nyugi van, nem mozgunk, lazulunk. Pedig volt miért idegeskednem. Az én hajam ólló nélkül nem lehetett volna kipucolni. Ernest nagy tragédia közepette ment csak aludni: a shawlját (kednőjét) ki kellet mosni (magas fokon) s még nem kaphatta vissza mivel vizes volt. Egy időután lehiggadt annyira hogy csendesen álombaszipogja magát.

Apropó agy, s huzalozás. Kis kanyarral persze.

Vacsorára curry volt, tegnapról maradt. Lili kivételesen szereti, általában nem szokta. Ernest elsősorban a rízst követelte. Nem is ez a lényeg. Megtudtuk hogy délután először a füvön aztán a villamos tetején, ha jól emlékszem, komoly teológiai értekezésbe bocsátkoztak az elsősök. Úgy látszik a többség istentől eredő teremtés párti, Lili káoszelméleti és evolúciós teóriákban gondolkodik s volt valaki aki egyfajta Gaia szemléletet népszerűsített. Lili szerint izgalmas és helyenként fűtött vita alakult ki amire aztán ráuntak egy idő után s inkább játszottak valami mást.

Mikor legutóbb kezdtem az egyetemen még az első héten csoporttársak belerántottak egy hasonló jellegű vitába, váratlanul ért. Sosem léptünk túl rajta pedig órákat töltöttünk együtt minden nap, ez hatással volt a csoport dinamikájára egész évben (amíg mi magyarországra jöttünk). Van mit tanulnunk a gyerekeintől.

No comments:

Post a Comment