Sunday 15 May 2011

Május 15

Az első blogbejegyzés Mindig a legnehezebbje. Az ember ir néhány sort, visszatörli, megint megpróbálja, akárcsak egy szerelmeslevél: sosem elég frappáns. De azért egyszercsak beleun az ember és irja tovább. ha tetszik ha nem. Végtére is a blognak más cálja amúgy sincs minthogy egy afféle nyilvános naplóként bejegyzés bejegyzés után valamit mégiscsak megörökitsen, szerkesztés nélkül.

Ez a blog pedig a mi mindennapi, általános életünk villanófényeinek sorozata. Legalábbis ezzel a szándékkal indul neki a világnak s bár igérem, a politikától távolt tartom magam, ezzel tulajdonképpen azzal egyenrangút igérek hogy innen Ouluig nem fogok levelgőt venni. 2000km egy 32 éves Ladával. Ne számitson rá senki.

Mire Ouluba érünk remélem belerázódok s azt is megtanulom hogyan osszam meg a figyelmem két közönség között. ‘Szeged’ hasonló céllal született mint ‘Oulu’ de angolul olvasó közönségnek. Ennek a blognak jellegzetessége még, az életrehivója az a szándék hogy vegre valahára itteni rokonok, s közeli barátok is napi szinten képben legyenek. Talán abban is segit majd hogy kiket itt Szegeden megismertünk idővel jobban megismerjünk ahelytt hogy szempillantás alatt eltünjünk és tünjenek az életünkből. Elsősorban Liliom és a többi gyerkőc miatt is fontos lehet ez, hisz ők nagyon is sikeresek voltak a barátkozásban.

Hogy miért most és miért itt kezdődjék Oulu története?

A minap a nagy bevásárlóközpontunkban voltam, azt hiszem Napfényparknak hivják. Oda járunk nagyobb dolgokat beszerezni, de azért nem fordulunk ott meg minden héten. A Tescoban álldogáltam egy tasak fagyasztott babbal azt próbálván kideriteni valyh mennyibe kerülhet de ártábla nem volt a közelbe ami pont erre a babra utalt volna. Egy idő után csodás gondolat fogant a felyemben miszerint a zöldséges részleg mögött van egy vonalkódleolvasó, azt kéne megkérdezni. Odaslattyogok de a masinát nem találom sehol. Ez felettéb meglepett s kellett egy kis idő hogy rájöjjek azért, mert az nem a Tescoban van ott, s nem Szegeden hanem a helyi Prisma-nkban Ouluban. Jót nevettem de az eset ráébresztett, mióta rááltunk hogy június közepén költözünk, megvettük az autót s elkedtük lepapirozni a fuvarozót... én már gondolatban máshol járok.

Igy lészen hogy Oulu itt kezdődik, s a igazat megvalva, talán igy is helyes.

(Jen gégpén angol karakteekkel nem találom az 'i' hosszabb változatát

No comments:

Post a Comment